Вержини Хилс е на 43 години и е социален предприемач. Тя е основател на компанията Comptoir de Campagne и е създала 11 мултифункционални магазина в региона Оверн-Рона-Алпи в източна Франция, информира Lefigaro.fr.

Директните плащания=стабилни доходи или как Германия разработва Стратегически план

В наши дни едно от две села във Франция разполагат с местни магазини. Именно тази статистика провокира 43-годишната Хилс да направи 180-градусов завой в кариерата си.

„В продължение на петнадесет години представях и предлагах на пазара стандартизирани промишлени хранителни продукти за масово разпространение. През 2014 г. си зададох въпроса за смисъла“, казва младата жена като един от петимата финалисти за наградата „Бизнес с отношение“.

Днес Вержини може да се похвали с 11 магазина в региона Оверн-Рона-Алпи. За 2019 г. е отчела оборот от над 1 млн. евро. В тях се пледлагат различни продукти и услуги - от пресни плодове и зеленчуци, печива, пощенски услуги, банков клон, фризьор, козметик, цветар, химическо чистене и до преглед от остеопат.

Много земеделски занаятчии и производители са привлечени от възможностите, които им предлага Вержини Хилс. Усилията й през последните години са насочени към обръщане на процеса на опустяване на селата.

Има спешна нужда от промяна на нашите модели на потребление, смята социалният предприемач.

И това не е всичко. Сега земеделски производители, занаятчии, дългогодишни жители на селата и новозаселени се откриват един друг в Le Comptoir. Те организират фестивали, дегустации и прожекции на филми.

„Продавачите познават клиентите, доставят кошниците за пазаруване на възрастните хора. Правим всичко, за да пресъздадем социалните връзки, защото залогът е дори по-голям от това, което си представяхме в началото на проекта", казва Вержини Хилс.

Изправени пред нарастващото търсене на местни и здравословни продукти и все по-силното желание за екосъобразен живот, магазините на младата жена могат да засилят динамиката на селата.

Вержини Хилс вярва в това. За 2021 г. е планирала откриване на франчайзи. Тече набиране на средства.

"Нашата амбиция е  утре, благодарение на нашето ноу-хау, предприемачите да създадат бизнес във всички села на Франция“.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Пчеларските притеснения не спират с новата платформа – напротив

Най-сетне: Нова мярка ще насърчава застраховането на земеделска продукция

Фермери пред МЗХГ вече ще има и всеки петък