Кръгла маса на тема „От земята до трапезата у дома и на масата на туриста“ е насрочена днес, 17 октовмри, за 13:00 часа в Добрич. В нея учени и неправителствени организации съвместно с община Добричка ще търсят обратна връзка с местни земеделски стопани, преработватели, търговци и представители на туристическия бизнес.

Гласувайте: Доволни ли сте от Индикативния график за директните плащания до края на 2022 г.?

Ще се дискутират възможностите за раздвижване на бизнес климата, за по-добра рентабилност в селското стопанство на Добруджа, както и факторите за подобряване на демографските, икономическите, екологичните и социалните показатели на региона. 

Основната идея на организаторите от гражданската инициатива „Глобален Добрич“, Института за икономически изследвания при БАН и научната програма „Здравословни храни за силна биоикономика и качество на живот“ на МОН е

Да се увеличи добавената стойност на земеделието в Добруджа.

В кръглата маса ще участват доц. д-р Огнян Боюклиев и ас.д-р Димитър Събев от Института за икономически изследвания при БАН. Поканата е отправена към земеделските производители, организации, преработвателни предприятия, представители на туризма. Срещата ще се проведе в залата на Общинския съвет на община Добричка.