Кои са критериите за допустимост при кандидатстване по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от ПРСР и какви дейности и разходи ще се финансират – това са акцентите на онлайн информационна среща, организирана от Областния информационен център в Добрич.

Гласувайте: Ковид помощта ще ви даде ли глътка въздух?

Събитието ще се излъчва на 3 юни от 10 часа във фейсбук страницата на ОИЦ на следния линк: https://www.facebook.com/oic.dobrch/live. 

Земеделските стопани ще се запознаят с възможностите, които предоставя подмярката. Целта на подпомагането е да се подкрепят проекти за подобряване на цялостната дейност, икономическата ефективност и конкурентоспособността на предприятия от преработвателната промишленост.

Размерът на финансовата помощ за един кандидат или проект за колективни инвестиции е до 586 740 лв.

Допустими кандидати са еднолични търговци и юридически лица, регистрирани по Търговския закон и Закона за Кооперациите. Те трябва да са земеделски стопани или признати групи/организации на производители, извършвали стопанска дейност без прекъсване през последните 36 месеца. Друго важно условие е стопанството им да е в размер не по-малко от 8 000 евро стандартен производствен обем.  

Участието в онлайн срещата е безплатно, посочват още организаторите от ОИЦ-Добрич.