Редовното заседание на Комисията по земеделие в Народното събрание завърши. Поканени на изслушване бяха министърът на земеделието Иван Иванов и министърът на околната среда и водите Борислав Сандов.

Гласувайте: Ковид помощта ще ви даде ли глътка въздух?

Миналата седмица неявяването на Сандов на заседанието е причината и този път той да бъде очакван, за да внесе яснота относно прилагането на мярка 10 "Агроекология и климат" и по-специално направление „Традиционни практики за сезонна паша на животните (Пасторализъм)“ в текущия и бъдещия програмен период на Общата селскостопанска политика (ОСП). Той обаче не е в България. 

В дневния ред беше предвидено изслушване на министъра на земеделието Иван Иванов, като той отговаря на въпроси на депутатите в рамките на редовния блицконтрол, който се провежда всяка първа седмица на месеца. 

Изслушан беше и ръководителя на Управляващия орган на ПРСР 2014 – 2020 г. относно изготвения от Министерство на земеделието план за действие за намаляване на риска от недостигане на необходимите нива на разплащане на средства по ПРСР 2014 – 2020 г. към 31 декември 2022 г.

Тази точка също беше отложена от предходното заседание, този път заради отпуск.