Вини Джоунс, наричан Секирата заради грубата си игра във футбола, заменя ярките светлини на Холивуд, за да се впусне в интересно приключение в селското стопанство. Спортистът и актьорът, достоен да се мери по заплашителен вид с имена като Чък Норис, Силвестър Сталоун и Арнолд Шварценегер, ще бъде главно действащо лице в нов документален филм. В него той ще разкрие страстта си към земеделието и британската провинция, пише Farmers Guardian. 

Джеръми Кларксън не мълчи: Храната е прекалено евтина

В живота и в Холивуд Джоунс нееднократно е бил изобразяван като грубоват, безсмислен и безмилостен. Неслучайно влиза в редица роли на побойници. Като футболист се открояваше с агресията си на терена и поради това печелеше картони и предупреждения от Английската футболна асоциация.

Тези бурни дни обаче явно вече са зад гърба на Вини Джоунс. Той е доказателство, че за книгата не се съди по корицата. Актьорът се впуска в нова фермерска поредица по Discovery+. Документалното предаване ще се съсредоточи върху премеждията на Джоунс в провинцията, докато той реновира своята запусната 400-годишна ферма в Западен Съсекс с помощта на приятели. Поредицата ще проследи очарованието и връзката на бившия футболист с природата и ще покаже щастието му от спокойствието, с което го дарява дивата природа. 

„Това е шоу, в което хората ще видят една моя непозната страна“, каза наскоро Джоунс. Вероятно мнозина никога не биха си и помислили, че такава съществува. 

Актьорът признава, че силно се е запалил по шоуто на Джеръми Кларксън. Неговото обаче е много по-различно, тъй като не се отглежда нищо - нито култури, нито животни. 

Холивудската екшън звезда е родом от Хертфордшър, син е на пазач на дивеч. През последните години активно говори за значението на психичното здраве. Затова поредицата по Discovery+ ще засегне и тази тема. Самият Джоунс е имал сериозни психични проблеми преди четири години. След разговор с приятели, решава да събере ги събере на едно място - във фермата. 

Първият епизод от новата поредица за фермата подчертава предизвикателствата, породени от скръбта. Самият Джоунс се сблъсква с тях, когато почива съпругата му Таня Тери. След 25 години съвместен живот тя умира от рак през 2019 г. По време на дискусията за психичното здраве Вини Джоунс кани легендата на английския футбол Пол Гаскойн, който разказва за собствените си борби с алкохола.

„Ние сме духовни братя“, казва Джоунс. 

„Понякога, когато Пол не се чувства добре, аз също го усещам”, допълва той. 

В епизода актьорът споделя, че е преборил зависимостта си от алкохола. От 10 години не е пил. Затова знае как да помогне на Пол. За да понесе мъката в живота си, търси подкрепа у своите приятели. Сега коравостта му ще бъде изпитана и от предизвикателствата в селското стопанство, защото предстоят поредица от строителни дейности във фермата. Тук откриваме и една от целите на Джоунс в шоуто - да покаже силата на природата да събира хората и да обсъжда важността на психичното здраве. 

Бъдете готови да видите другото лице на актьора, прословут със заплашителната си визия. Оказва се, че той може да бъде умел разказвач на пленителни истории за земеделието, провинцията и мъката. 




ВИЖТЕ ОЩЕ:

Известен диджей милионер заряза бляскавия живот, за да стане фермер

Популярен журналист направи фермерството атрактивно и желано

Известен румънски футболист стана фермер