Само преди дни Джеръми Кларксън – известен журналист и автомобилен специалист, бе удостоен с отличие от Британските награди за земеделие. По време на бляскавата церемония Кларксън излезе на сцената заедно с Кейлъб Купър, мениджър на фермата му. Двамата получиха признателността на земеделската общност заради усилията им през последните няколко години да повишат информираността на хората относно състоянието на британското земеделие и спецификата на фермерската работа, информира Gloucestershirelive.co.uk.

Фермер, не се сърди: Настолни игри на тема земеделие

Преди няколко години Кларксън стартира телевизионното шоу Clarkson`s Farm. Това лято бе заснет следващият сезон, който е призван да повтори огромния успех на първия.

По време на церемонията бившият водещ на авторитетното шоу Top Gear не се поколеба да признае, че „звездата на шоуто“ е неговият помощник – фермерът Кейлъб.

Откакто шоуто започна, стотици хора посетиха мястото, където се снима то, и похарчиха пари в открития фермерски магазин, в който се продават уникалните продукти на стопанството.

Къде е фермата на Джеръми?   

Фермата със закачливото название Diddly Squat Farm се намира в Чипинг Нортън. В начинанието си журналистът е воден от група местни фермери и специалисти по земеделските въпроси. Сред тях е и Кейлъб Купър, научаваме от Contryliving.com.

"Земеделието за мен не е работа. То е начин на живот", допълва Купър.

Стопанството на Кларксън е с размерите на обичайна английска ферма. В нея се отглеждат овце, пшеница, ечемик, рапица и други култури. Макар да не е биоферма, усилията на целия екип са насочени към това да се поддържа баланс между устойчиво земеделие и продукция на достъпна цена.

На сайта на Diddly Squat Farm може да прочетете шеговито съобщение, в което се казва, че магазинът е създаден през 2020 г., след като Кларксън е осъзнал, че посадените картофи се развиват добре във фермата му и по случайност е произвел към 40 тона от тях. Впоследствие е купил кошери и сега произвежда и продава пчелни продукти, както и ябълков сок и мляко.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Как Джеръми Кларксън замени суперколите с трактор?

Джеръми Кларксън от Top Gear се заема със селскостопанско шоу

Впечатляващ трактор за планински терени