Как се прилага интелигентно земеделие и какви са начините за внедряване в производството на иновативни продукти – това е темата на дискусията, която организира Добруджанският земеделски институт в рамките на Открит ден, който ще се проведе на 9 юни.

Гласувайте: Ковид помощта ще ви даде ли глътка въздух?

Покани са отправени към земеделски стопани, учени, представители на агробизнеса, държавни и общински институции. Всички ще имат възможност да посетят демонстрационните платформи и опитните полета на научния институт, на които е заложена селекцията на научния център. 

41 сорта зърнено-житни култури, 3 сорта бобови и 16 хибрида слънчоглед ще представят учените от Добруджанския земеделски институт. Акцент ще бъде поставен и върху различни сортове полски култури, отглеждани в условията на преход към биологично производство. На поле, сертифицирано за био култури, са засети лимец, ръж, пъстър фасул и соя, съобщи директорът доц.Илия Илиев. 

Откритият ден ще започне в 10 ч. След официалното откриване гости и домакини ще посетят полетата, на които ще видят в реални условия как се развиват както утвърдените, така и най-новите продукти от селекцията на Добруджанския земеделски институт.