Божидар Митов, един от доайените на модерното българско земеделие ще отпразнува заедно със своите служители и арендодатели навършването на 33 години от основаването на фирма Агроелит.

Четете още: Как да кандидатствате за наградите на Agri Summit & Awards 2024? 

 

На стадиона в село Макариополско от 10 часа на 18 ноември той организира празник за всички собственици на земи, чийто ниви компанията обработва. 

В тържеството ще вземе участие обичаната певица Николина Чакърдъкова, която пристига заедно с танцьорите от Неврокопски танцов ансамбъл. Водещ на празника ще бъде Драгомир Драганов. 

Всички собственици на земи, които са удължили или сключили договор за десетгодишна аренда, ще имат възможност да участват в томбола с над  50 награди и общ награден фонд 100 000 лв. 

Вечерта Божидар Митов ще посрещне приятели и колеги от цялата страна в Художествената галерия на града. Той приканва гостите си да подкрепят благотворителната инициатива за дарение на средства за развитието на професионалното техническо образование в Търговище. 

„Този празник трябваше да се проведе през 2020 г., но заради Ковид кризата беше отложен. Все пак мероприятието е наречено и няма за кога да го отлагам, въпреки трудностите в сектора през последните две години. А и нищо не гарантира каква ще бъде следващата стопанска година“, сподели за Агри.БГ Божидар Митов, който не за първи път организира празник за хората, с които успява да развива успешно модерно земеделие. 

Традицията да се работи в земеделието продължават и тримата наследници на Митов – синът му и двете му дъщери са анжгажирани в сферата на селското стопанство, като всеки се развива успешно в различно направление.