Училище за пчелари ще бъде открито на 6 ноември 2015 г. (петък) в Берковица. Това съобщи за Фермер.БГ пчеларят Владимир Каменов, координатор на Федерацията на българските пчелари за област Монтана. Училището е напълно безплатно и се организира от Федерацията на българските пчелари със съдействие на Лесотехническата професионална гимназия в Берковица.

Курсът ще е с продължителност почти една година, като през есенните и зимните месеци ще е под формата на лекции, а през пролетта и лятото ще се провеждат практически занятия. Трябва да се покрият общо 150 учебни часа. Всеки успешно завършил ще получи диплом от "Федерация на българските пчелари", която ще се признава от МЗХ, уточни Владимир Каменов.

 

Лекторите ще бъдат експерти от Федерацията на пчеларите – специалисти във всяка една област на пчеларството. Ще каним и външни лектори – специалисти по борба с болестите по пчелите, селекцията, генетиката, уточни пчеларят.

Организаторите отчитат голям интерес към безплатното училище: „В интерес на истината първоначално аз не очаквах, че ще има толкова голям интерес. На този етап планираме три групи. С вска група ще има занимания веднъж седмично. Всяко занятие е бъде по около 4 часа, защото все пак ще има хора, които пътуват от София, Видин и други места специално за курса“, посочи Владимир Каменов.


Очаквайте интервю с Владимир Каменов по-късно във Фермер.БГ! 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!