Много американски компании гледат към България, за да купят вашите прекрасни продукти. А някои вече продават своите продукти тук. Това  каза г-жа Херо Мустафа, посланик на САЩ в България, при откриването на 18-ото издание на изложението Inter Food & Drink.

Десислава Танева: Земеделското производство расте, макар и бавно

Американската страна участва за втора поредна година с голям, колективен щанд, на който представя американски компании.

„Надявам се, че чрез това изложение все повече професионалисти в областта на българската хранително-вкусова промишленост ще се запознаят с богатото предлагане и характеристики на американските храни,“ сподели посланикът. 

Американският посланик: „Добрите храни и хубавите напитки обединяват хората и създават приятелски връзки.“

Г-жа Мустафа се върна назад във времето, когато първите европейски заселници в Америка са намерили екзотични за тях храни, като домати, картофи, царевица, боровинки, ягоди. 

„Днес едва ли можем да си представим европейската кухня без тези невероятни продукти, които са се превърнали в основни и знакови. Така, както сме допринесли с много продукти на света, така и сме взели назаем. Днес американските хранителни продукти създават глобални тенденции, но също така вдигат високо летвата по отношение на качество и безопасност,“ убеден е посланикът.