Темата на XI Национален агросеминар на Националната асоциация на зърнопроизводителите през тази година е „Устойчиво зърнопроизводство в условия на променящи се климат и пазари“, съобщиха от организацията. 

Четете още: Илия Проданов: Държавата никога няма да ни чуе, ако продължаваме да се нападаме


Семинарът, който ще се проведе от от 23 до 25 ноември в курортен комплекс Албена ще посрещне двойно повече изложители и над 450 души, ангажирани в земеделския сектор. 

От асоциацията са поканили президента Румен Радев, министър-председателя акад. Николай Денков, министъра на земеделието Кирил Вътев, изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ Георги Тахов, председателя на парламентарната комисия по земеделие Десислава Танева и евродепутата Атидже Алиева-Вели.

 

Семинарът ще стартира с лектори Снежана Благоева и Георги Ралчев от Постоянното представителство на страната ни в Брюксел, проф. Валентин Казанджиев от Националният институт по метеорология и хидрология и доц. д-р Наталия Петровска и доц. д-р Валентина Вълкова от Института по царевицата в Кнежа.

Васил Василев и Мариян Марков от ТехноЛогика, част от европейския иновационен хъб АгроХъб.БГ, ще разкажат как използването на сателитни данни може да повиши добива и качеството на реколтата и да подпомогне ефективното управление на стопанството.