Земеделски производители се събират днес на регионаелн форум „Фермата“ в Стара Загора.

На срещата ще бъдат дискутирани успешните практики в земеделския сектор и възможностите за развитие на селските райони.

Участие във форума ще вземат Красимир Кумчев, управител на „Агропродукт Груп” и члeн на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ), Цветан Берберовот Национална асоциацията на зрнопроизводителите (НАЗ), Анна Пресолска, директор Дирекция ”Малки и средни предприятия” на Банка ДСК, Ивайло Тодоров, члeн на УС на АЗПБ. Ще участват и представители на Министерство на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“.

„Фермата“ е продължението на стартирала през 2012 рубрика в онлайн изданието на списание ENTERPRISE и цели да запознае малките земеделски производители и собствениците на земя с възможностите за развиване на селските райони, инвестиране в биоземеделие и кандидатстване за финансиране от различни проекти.

За ефективните практики в своя бизнес ще разкажат освен производители, и търговци на земеделска техника, вносители на семена, торове и препарати. Представители на местната власт и на Държавен фонд „Земеделие“ ще запознаят участниците с различни проекти за финансиране и процедурите за кандидатстване за тях.

Форумът ще започне в 13.30 часа в хотел Верея, гр. Стара Загора.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!