Какви са методите на селекция и производство на пчелни майки в личния пчелин, ще разберете в информационния семинар „Пчели и пестициди. Защо умират пчелите? Селекция и майкопроизводство в България“, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) – Ловеч и Аграрен университет – Пловдив.

Електрокомпания създаде първия соларен парк за отглеждане на пчели

Събитието ще се проведе на 16 юни (сряда) от 11:00 ч. В сградата на Областна администрация Ловеч, намираща се на ул. „Търговска“ № 43, в зала № 1202, ет. 12.

“Участниците ще се запознаят с проблема с отравянето на пчелите от използваните пестициди, водещ до частичното или пълното унищожаване на пчелните семейства. Ще се информират и за методите на селекция и производство на пчелни майки. Ще бъде обърнато внимание и на възможностите за подпомагане на пчеларството по мерките от Програмата за развитие на селските райони ПРСР 2014-2020 г., съобщават организаторите.

Участието в информационния семинар е безплатно и е без предварителна регистрация.

За допълнителна информация и въпроси може да се свържете с координатора на ТОО - Ловеч на НССЗ Милка Нанова на телефон: 0887 896 979, както и на е-mail: [email protected]  Програма и покана на събитието може да видите тук.