Международното земеделско изложение АГРА 2024 стартира. 

АГРА 2024 по традиция ще се проведе в Международен панаир Пловдив, а за поредна година Асоциация на производителите и вносителите на агротехника и технологии в България АГРОТЕХ е официален партньор на събитието. 

Изложението продължава до 24 февруари включително. 

С над 40 000 кв.м изложбена площ на открито и закрито, 580 изложители от 16 държави, премиери на нови продукти и технологии на водещи световни брандове, богата съпътстваща програма, промоции, отстъпки и изненади за всички посетители, АГРА 2024 отново събира на едно място всичко, което трябва да видят и знаят земеделските производители у нас.

Министър Кирил Вътев откри официално АГРА 2024. „Свидетели сме в цяла Европа на сериозни притеснения и недоволства от страна на земеделските производители, но независимо от всичко това, заявката за едно изключително успешно изложение е много сериозна“, каза той.

През тази година на АГРА 2024 има „много сериозна среща на науката с практиката, на най-новите постижения с хората, които имат амбицията да ги прилагат“, стана ясно от думите на министъра, който отчете и много сериозното международно участие.
„Големият интерес на толкова изложители и производители показва, че духът на българският производител не е сломен след всички кризи и искрено вярвам, че всеки да си тръгне от тук зареден с повече оптимизъм и с нови идеи за успех в своята работа“, заяви още Вътев и пожела на всички да си тръгнат с резултат, който да надхвърли техните очаквания. 

По покана на министър Вътев гост на изложението е министърът на земеделието, горите и развитието на селските райони на Република Косово Фатон Пеци. А по покана на АГРОТЕХ, тази година на АГРА 2024 ще присъстват и представители на най-голямата Европейска организация за земеделска техника – СЕМА.