Забраната от страна на Селскостопанска академия ( ССА ) за продажба на семена от страна на институтите в структурата е заради съмнения в злоупотреби.

 

Заповедта на новия Председател на ССА проф. д-р Петър Славейков е издадена с цел установяване на нарушения в продажбата на семена от земеделските институти в страната.

 

Източници на Фермер.БГ заявиха, че са налице два вида злоупотреби - продажба на изкуствено занижени цени на семена, както и за паралелна работа на някои длъжностни лица от институтите за водещи западни компании, които продават семена в България.
 

Според последно изнесената информация, проф. д-р Петър Славейков е изискал проверка на изкупуването на семена от определени фирми на количества на изключително ниски цени.


„В никакъв случай не съм разпореждал да се продават семена само и единствено през стоковите борси. Те ще продължават да се предлагат директно на фермерите, след въвеждането на еднакви правила за всички институти, както и на нормални пазарни цени”, заяви проф. д-р Славейков.

 

[news]

 

© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!