„Данъчно облагане и социално осигуряване на регистрирани земеделски стопани“ е темата на онлайн семинар, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (ТОО- Ловеч) и Национална агенция за приходите, Дирекция "Обжалване и данъчно осигурителна практика" - град Велико Търново

Милиони по подмярка 5.1 са на ръба да останат неусвоени

Събитието ще се проведе на 13 май (четвъртък) от 09:30 часа. Участието в семинара е безплатно, но е необходима предварителна регистрация.

„Участниците ще се запознаят с основните изисквания на Закона за данъка върху доходите на физически лица, засягащи регистрираните земеделски стопани, както и с различните видове данъчни доходи и начина за облагането им, съобщават организаторите.

Подробно ще бъде обяснено как се прави определяне на размера на облагаемия и необлагаемия доход, изчисляване на годишната данъчна основа и на окончателния данък за дохода. Внимание ще бъде обърнато и на изискванията при попълване на  годишна данъчна декларация. Освен това фермерите ще получат информация за изискванията и процедурите при осигуряването на регистрирани земеделски стопани по смисъла на Кодекса на социалното осигуряване, както и видове осигуровки приложими за тях, срокове за внасяне на осигурителните вноски и други.

Основните теми на информационния семинар са:
  • Данъчно облагане на регистрирани земеделски стопани;
  • Социално осигуряване на регистрирани земеделски стопани;
  • Очаквани условия за кандидатстване по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопаства“ от ПРСР 2014 – 2020 г.

Линк за регистрация: https://forms.gle/oyZxjT3VV9A7cua6A
Линк за достъп: https://zoom.us/j/97521936372
ID за семинара: 975 2193 6372