В северната част на Китай в провинция Хебей бе използван дрон за опрашването на крушови дървета по време на пролетния цъфтеж, съобщава gismeteo.ru, позовавайки се на агенция Синхуа.

Силен внос на органични плодове и зеленчуци в Холандия

Дърветата от вид Pyrus bretschneideri растат в Ботоу на площ 16,7 хил. хектара. Метода на течното опрашване с помощта на безпилотни устройства фермерите използват за първи път.

Съществуват 69 вида круши и хиляди сортове. Крушата Pyrus bretschneideri се култивира в Китай. Плодовете й съдържат 11% захар и се отличават със сладко и сочно месо. Средно дървото живее до 150 години. В Китай този вид се смята за ценна култура и има много сортове.

Макар дърветата да предпочитат места с изобилие от светлина и богата почва, те се смятат за невзискателни към условията и се приспособяват към студено време, ветрове и дори урагани.

Използването на дронове в Китай вече е налице във всички сфери на живота – през февруари бе съобщено за първи успешни тестове на пътническо такси-дрон EHang 184. В изпитанията му взе участие заместник-кметът на Гуанчжоу. Макар все още пълна автономност да не е постигната, специалистите отбелязват, че дронът може да пренесе хора до 100 кг и да набере височина до 500 метра. Пътуването без презареждане трае до 25 минути. Скоростта на движение е 130 км/ч.