Възможност за агропредприемачите да развият идеите и уменията си, да почерпят опит от експерти и професионалисти, както и да получат финансиране за бизнес идеята си, предлага събитието EIT Food Challenge Lab 2023 България, организирано от Регионална агенция за предприемачество и иновации - Варна (РАПИВ) в сътрудничество с Икономически университет – Варна.

Безплатни професионални курсове за земеделски производители

То ще се проведе от 12 до 14 октомври, 2023 г. под формата на тридневен хакатон, „като обединява различни групи от хора (ученици, студенти и докторанти, предприемачи, стартъпи и експерти в областта на хранителните технологии, храненето, биотехнологиите, маркетинга, управлението, информационните технологии, психологията и др.) и подпомага изграждането на партньорства между индустрията, академичните среди и стартиращи фирми за решаването на реални бизнес казуси”, съобщават организаторите и разказват още за концепцията:

Работим с компании от сектора на агро-храните, за да идентифицираме значимо и реално предизвикателство или проблем, пред който са изправени. Към проблема може да се подходи от различни гледни точки от хора с опит и интереси в областта на инженерните науки, икономиката, храните, маркетинга и логистиката.

Избираме най-добрите участници, като гарантираме оптималната комбинация от опит и умения в изграждането на екипи. Aко кандидатствате като екип, можете да работите заедно. Всеки екип е между 5-8 участника.”

Хакатонът ще завърши с презентации на решенията пред жури, а най-добрите екипи ще получат награди.

EIT Food Challenge Lab има за цел да подпомогне предприемачите в развитието на идеи за нови, иновативни продукти, услуги и технологични решения, с които да отговорят на реални предизвикателства, пред който е изправен агрохранителния сектор. Могат да участват както ученици, студени и докторанти, така и предприемачи, стартъпи и професионалисти в агрохранителния сектор.

Срокът за подаване на заявки за участие индивидуално или в екип е 30 септември 2023 г. Резултатите от селекцията ще бъдат обявени на 01 октомври 2023 г. и кандидатите ще бъдат уведомени по електронна поща и телефон.

Специално за одобрените участници в периода 1 – 10 октомври 2023 г. ще се проведат онлайн срещи на теми като бизнес планиране, Design Thinking, модел на бизнес канава и пичинг, за да гарантираме успешното представяне по време на EIT Food Challenge Lab 2023 България.

Участието в EIT Food Challenge Lab 2023 България е безплатно. Броят на участниците е ограничен. Запазете своето място, като се регистрирате на този линк: https://forms.gle/c35L89srTkTt4KJk6. За повече подробности относно програмата на събитието и конкретните предизвикателства следете сайта на РАПИВ-Варна.