Розопроизводителят Илин Робов се озова зад решетките, след като прегази с личния си автомобил 8 кози и 2 ярета. Кървавият екшън се разигра на 1 юни в землището на хисарското село Михилци, съобщи полицията в Пловдив.

Изгоряха машини на арендатор. Случайно ли е?

Сигналът за мъртвите животни е подаден от техния собственик – фермера Петко Райчинов. За зверството той обвинил своя колега – розопроизводителя Илин Робов. Оказва се, че между двамата съществува отдавнашна вражда. Разбира се, и гледните им точки съществено се разминават.

Според стопанина животните са пасели на 2 км от розовия масив на Робов, който ги подгонил с колата. На място животновъдът открил труповете им и авариралата машина. Униформените закопчали заподозрения за 24 часа, който се признал за виновен и се споразумял с прокуратурата. 

Животновъдът: „Илин ми заяви, че следващия път няма да си троши колата, а ще „нахрани“ всички 325 кози с Ланат.“

Илин Робов платил обезщетение от 1700 лв. и получил присъда пробация за 1 година и 2 месеца, пише порталът pbnovini.com. 43-годишният розопроизводител продължава да твърди, че е умъртвил животните неумишлено

По думите му преди инцидента те са били на 500 м от градините му. „Ако влязат в тях, загубите ми за минути ще достигнат 5–10 хил. лв.,“ изчислил той. Затова решил да се качи на машината и да ги отпрати надалеч. Гонитбата обаче се превърнала в касапница.

Робов и преди е имал проблеми със стадото на своя колега, което редовно пасяло без пастир и унищожавало реколтата. Преди повече от година животните наистина били влезли в насажденията и направили поразии.

Розопроизводителят: „Ако имате безотговорен козар за съсед, нямате никакви шансове да излезете на печалба.“

Днес резултатът от тяхната вражда са 10 мъртви животни, които са транспортирани до екарисаж в Стара Загора. Робов коментира, че няма как да огради градините, защото през тях минава общински път. Той определя Райчинов като недобросъвестен фермер, който пък, от своя страна, твърди, че е получавал смъртни заплахи от производителя на рози.