Палежът е станал едновременно на всички машини, което значи, че е имало хора тук. Всички машини са паркирани на разстояние една от друга. Не е искано да ни сплашат, просто е искано да ни приключат, оплака се арендаторът Александър Величков пред bTV.

Застраховател плати 473 хил. лева за изгорял на полето комбайн

За пожара в трънското село Неделково е сигнализирано в ранните часове на 8 юни. Почти едновременно са пламнали къща и навес, под който имало трактори, сенокосачка, товарен автомобил, сламопреса, генератор и инструменти, съобщава полицията в Перник.

При проверка на място е установено, че цялата техника е залята индивидуално със запалителна течност и подпалена. Пламъците обхванали и дома на 35-годишния перничанин, който по това време бил на море. 

Пострадалият земеделец: „Нищо не може да се използва, всичко трябва да се изрине.“

Записи от видеокамери показват, че непознати лица обикалят мястото два часа преди пожара. Величков вече има подозрения кой е поръчал палежа. Свързва го с друг случай преди години, когато са го рекетирали за откраднат бус.

Тогава крадците са му поискали откуп от 4 хил. лв. Величков отишъл в полицията, маркирали парите и така успели да заловят виновните. При ареста им арендаторът ясно си спомня заплахата, че един ден ще бъде запален.

Ощетеният стопанин е убеден, че няма сметки за уреждане с никого. Не е оптимист, че поръчителят ще бъде разкрит, затова се замисля дали да не се откаже от бизнеса си и да замине в чужбина. Седмица по-късно полицията все още не е задържала никого и отказва да коментира случая, тай като разследването продължава.