Трактор с балировачка предизвика пожар по пътя между Бузовград и село Средногорово.

Кои фермери имат право на преотстъпен данък?

Сигналът е подаден малко преди 14:00 часа на 12 август. Пламъкът е тръгнал от закачената балировачка, докато тракторът се е движил по пътя. Огънят обхванал борова гора, а трактористът потушил пламъците, като вкарал горящата балировачка в реката, съобщава порталът Kazanlak.com.

Три дни по-рано, пак в Казанлъшко, искра от автомобил изпепели голяма площ земеделска земя, овощни градини и насаждения. Двама мъже събирали картофи от нива край град Шипка. При тръгването изхвърчала искра, която подпалила изсъхналите наоколо треви и храсти.

Не са малко случаите обаче, когато селскостопанска техника участва в потушаването на пожари. Така например земеделска кооперация в Плевенско се включи в овладяването на огън в зeмлищeтo нa ceлo Дъбoвaн.

Местни жители с трактори са гасили пожар и в района на Твърдица. Пламъците са тръгнали от запалено стърнище. Спасени са 60 дка смесена гора и 80 дка стърнище със слама.

Земеделска техника се включи също в борбата с пожар, който възникна в сухи треви и погълна розов масив от близо 6 дка между селата Ръжена и Ягода.