Акцент на изложението утре e аукционът за елитни говеда –  млечно направление, от породите Холщайн и Симентал. Каталог на животните може да видите тук, съобщават организаторите.

Животновъди наддават за елитни български говеда на Фермер Експо Раковски

Те уточняват, че за участие в аукциона се заплаща депозит от 100 лева. Той се възстановява в случаите, когато не е извършена покупка или е извършена покупка и цената на сделката бъде заплатена. Депозитът не се възстановява, в случай че бъде обявено желание за закупуване на животно и цената не бъде платена.

Провеждането на аукциона ще се води от Тодор Арбов – международен експерт по говедовъдство. Оценката на животните в изложбата ще се реализира от  проф. дсн Живко Кръстанов и доц. д-р Теодора Ангелова.

Условията за провеждане на аукциона и началните цени на животните ще бъдат обявени в деня на събитието.

За пръв път ще бъде проведена изложба и демонстрация на породисти коне от породите Тежковози, Рисак, Фризийска, както и изложба на Българско овчарско куче.

За втора поредна година ще се проведе фестивал на селската кухня „Вкусовете от вчера“ с участието на читалищата от област Пловдив, които ще представят своите кулинарни и фолклорни традиции. 

Специално внимание ще бъде отделено на чистите фермерски храни с участието на над 20 производители от цялата страна. 

Запазено място имат местните занаяти, като в рамките на изложението ще бъдат проведени тематични ателиета и работилници.

Изложението се провежда по инициатива на организацията на производители „Фермерско мляко“, с домакинството на Община Раковски и подкрепата на Министерство на земеделието, Държавен фонд „Земеделие“, Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Националната коневъдна асоциация.

Агри.БГ е медиен партньор, а цялата програма може да видите тук.