Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение за търговия с влияние на главен експерт в Държавен фонд Земеделие, съобщават от държавното обвинение.

Готови ли сте за проверки на пасищата?

След проведена под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив съвместна специализирана полицейска операция на ГДБОП-МВР и СБОП-Пловдив, на 02.09.2021 г., на бензиностанция в гр. София е задържан 36-годишен главен експерт в Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) – град София, непосредствено след получаване на белязани по реда на Закона за специалните разузнавателни средства парични средства в размер на 5000 лева.

Към днешна дата Окръжна прокуратура-Пловдив му е повдигнала обвинение за търговия с влияние за това, че в периода от 27.02.2021 г. до 02.09.2021 г., в град Пловдив и в град София, при условията на продължавано престъпление, двукратно е поискал и приел от собственик и управител на търговско дружество, регистрирано в село Строево, обл. Пловдив, дар, който не му се следва - пари, възлизащи на обща сума от 10 000 лева, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица при държавен фонд „Земеделие“, във връзка със службата им - престъпление по чл.304б, ал.1, вр. с чл.26, ал.1 от НК.