Временният оперативен щаб за превенция на коронавирус COVID-19 взе решение традиционният фермерски пазар в четвъртък да се провежда при участие единствено на регистрирани земеделски производители. 

Гласувайте: Доволни ли сте от работата на служебния министър и екипа му?

Фермерски пазар в Троян ще има единствено за регистрирани земеделски производители. Това реши Временният оперативен щаб за превенция на коронавирус COVID-19 в общината, предаде БТА.

Традиционният фермерски пазар се провежда четвъртък и действа от няколко години в града. Сега пазарът в Троян ще работи при строго спазване на противоепидемичните мерки – еднопосочно движение, разстояние между търговците, дезинфекция на ръцете и задължително носене на предпазни маски от търговци и клиенти. От Общината призовават гражданите и фермерите да бъдат стриктни при спазването на изискванията. Ще има и проверки. 

Управителят на Общински пазари ЕООД, Росен Веселинов поясни още, че пазар за промишлени стоки (битак) няма да има, прекупвачи също няма да бъдат допускани, съобщава "Троян експрес". Земеделските производители ще бъдат разпределени през маса, а служители на Общински пазари ще съблюдават за спазването на противоепидемичните мерки по време на пазара.

По рано тази година Общинската администрация в Троян обяви, че започва проект за обновление на кооперативния пазар на града и прилежащите му територии. През следващата 2022 година ще се търсят средства за започване на първа фаза от планираните дейности.

„Обща цел е в най-кратък срок троянци да се радват на нов разпознаваем и обичан Кооперативен пазар, който да привлича нови търговци, осигурява калейдоскоп от събития като еднодневни тематични изложения, фермерски пазари, представяне на гостуващи и местни производители и същевременно да бъде любимо място за покупки, отмора и посещение”, обявиха от Община Троян