Броят на фалитите в селското стопанство в САЩ за период от дванадесет месеца, считано от септември миналата година до септември 2019 г., се е увеличил с 24%.

Свиневъдният сектор във Франция пред банкрут?

Това е най-високата стойност от 2011 г., когато са регистрирани 676 случая на фалирали фермери. В същото време този показател все още е съществено по-нисък от рекордното ниво, отчетено през 80-те години на ХХ век, пише DairyNews. 

Търговската война между САЩ и Китай съществено влоши положението на американските фермери, съобщава Bloomberg. Това подчертава важността на подписаното от президента на САЩ Доналд Тръмп и генералния секретар на КНР Си Дзинпин споразумение през октомври.

Двете страни постигнаха съгласие на първия етап от урегулирането на търговския спор. Предвижда се значително увеличаване на доставките на американска селскостопанска продукция в Китай. 

Министерство на земеделието на САЩ (USDA) отбелязва нарастващата зависимост на американските фермери от търговски субсидии и федерални програми, осигуряващи търсене на продукцията им. 

Съгласно прогноза на американските власти, тази година фермерите ще получат почти 40% от приходите си – 33 млрд. долара от очакваните 88 млрд., за сметка на различни поддържащи и застрахователни програми, субсидии и др.