Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков съобщи, че за първи път от втората половина на 2013 г. има ръст в производството както на свинско месо, така и на мляко.

 

„Има ферми, които са обзаведени много добре, което показва, че нашите фермери са преминали трудния момент”, изтъкна министърът. Той обаче напомни, че падат квотите за мляко и българските производители на мляко трябва да бъдат готови за съревнованието с европейските.

 

„Целта ни е да подпомогнем малките ферми и те да преминат към средните, така че да могат да се конкурират, да излязат на пазара и да отговарят на европейските условия”, каза още министър Греков. По думите му има възможност в България да се развива както семейното фермерство, така и индустриалното земеделие.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!