Според последните данни, публикувани от Турския статистически институт, през февруари производството на пилешко месо в Турция възлиза на 166 590 тона, производството на пуешко месо – 4 647 тона, а на кокоши яйца – 1,6 млрд. бройки, пише meatinfo.ru.

Леко поскъпване на едро на замразените пилета


Южната ни съседка съобщи за спад на производството на месо от пилета с 8,2% през февруари в сравнение с предходния месец. Този показател обаче превишава нивото от миналата година с 5,2%.

Производството на пуешко месо през февруари също намалява с 11,1%, сравнено с месец по-рано, но се е увеличило спрямо същия месец миналата година с 91,9%.

Същевременно производството на кокоши яйца през февруари бележи спад от 8,4%, сравнено с месец по-рано. То се е увеличило с 3,7%, сравнено със същия месец миналата година.

През февруари количеството на убитите пилета възлиза на 94 млн. бройки, а количеството на убитите пуйки – 439 хил. бройки.

Колкото до бройлерите, то през февруари има спад от 9,5% в сравнение с месец по-рано и увеличение с 5,2%, сравнено със същия месец миналата година.