Проведе се ІІІ международна конференция „Fostering agriculture innovation and business opportunities for rural renaissance” (Насърчаване на земеделските иновации и бизнес възможностите за възраждане на селото” под надслов „Аграрната икономика в подкрепа на земеделието” в конферентна зала на хотел Бест уестърн хотел Експо, съобщиха от ССА.
[news]
 
Конференцията е организирана от Институт по аграрна икономика и Българската асоциация на аграрикономистите се Провеждането на конференцията беше осъществено с финансовата подкрепа Фонд научни изследвания. Спонсори на конференцията бяха Асоциацията на агроекологичните земеделски производители и НССЗ.
 
През двата дена на конференцията бяха изнесени 20 доклада, групирани в четири сесии:
- Нови предизвикателства ОСП (2014-2020);
- Хранителни вериги и нови бизнес модели;
- Иновации и развитие на предприемачески умения;
- Еко-управление и еко-бизнес. 
 
В края на първия ден беше проведена и постерна сесия, в която участваха 9 млади учени, преминала в творческа дискусия. 
 
Докладите бяха фокусирани върху иновациите, инвестициите и предприемачеството като ключови инструменти с особено внимание към рамковите условия, новите бизнес модели и интегрирани подходи за устойчиво развитие на земеделието и селските общности в условията на ОСП на ЕС (2014-2020). Творческата атмосфера и обмена на знания по време на конференцията е полезна на учените, тъй като генерира нови идеи, подходи и насоки в тяхната изследователска дейност.