Как се прави резитба на лешници по различни начини, ще стане ясно на онлайн семинар днес - 17 февруари. Часът на срещата е 13:00, а зад нея стоят организаторите Национална асоциация на производителите и преработвателите на черупкови плодове (НАППЧП), Национална асоциация на младите фермери в България (НАМФБ) и Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ).

Овощари, научете как да подрязвате правилно

Програмата започва с демонстрация на подрязване на храстовидни лешници (Corylus avellana). Своят личен опит ще сподели опитният земеделски стопанин Илия Немски от пазарджишкото село Юнаците, а думите му ще бъдат подкрепени от видеоматериал, заснет в неговото стопанство.

Участието в семинара е безплатно, но с предварителна регистрация ТУК. Програма и покана за събитието може да видите ТУК.

Денят ще продължи с представяне на двете асоциации съорганизатори от техните председатели – Петър Петров на младите фермери и Илиас Сарнук на черупковите плодове.

Добри практики при отглеждането на храстовидни и дървовидни лешници ще покаже още един производител – Неделчо Хазърбасанов.

След кратка дискусия, на която ще може да задавате въпроси, дневният ред приключва с представяне на подмярка 2.1.2 „Консултантски услуги за малки земеделски стопанства“ от експерт на Териториалния офис на НССЗ в Сливен.