На 17 февруари ще се проведе онлайн информационен семинар на тема „Сравнение и демонстрация на различни начини на резитба при лешници". Организацията на срещата е на Националната служба за съвети в земеделието, Национална асоциация на младите фермери в България (НАМФБ) и Национална асоциация на производителите и преработвателите на черупкови плодове.

По-ниското СПО - бариера пред кандидатстването за инвестиции?

По време на онлайн семинара, който ще започне в 13:00 ч., участниците ще се запознаят с различни  начини на резитба при храстовидни лешници (Corylus avellana) в т.ч. посредством представяне на видеоматериал заснет в земеделското стопанство на Илия Немски, както и с опита на млад земеделски стопанин при отглеждането на лешници. Ще бъде представена и дейността на Национална асоциация на младите фермери в България (НАМФБ) и Национална асоциация на производителите и преработвателите на черупкови плодове (НАППЧП) в подкрепа на земеделските стопани.

Основните теми, които ще бъдат засегнати са: Демонстрация и коментари на различни начини на резитба при храстовиден  лешници (Corylus avellana), Представяне дейността на Национална асоциация на младите фермери в България и Национална асоциация на производителите и преработвателите на черупкови плодове и тяхната подкрепа за земеделските стопани, Споделяне на опит и добри практики на млад земеделски стопанин при отглеждането на храстовидни и дървовидни лешници. 

Участието в семинара е безплатно, но е необходима предварителна регистрация. 

Линк за регистрация:  https://forms.gle/GrvdWZvM291JLd2c6

Линк за достъп: https://zoom.us/j/98314282145

ID за семинара: 951 7135 4342