На търг, провел се в Япония, първите за годината половин килограм череши от сорта „Сато Нишики“  (Sato Nishiki) бяха продадени за 1 милион йени, които възлизат на около 9,7 хил. долара, информира propozitsiya.com.

Крушите са първенци в добивите при овошките

„Сато Нишики“ са висок клас череши, които от октомври миналата година се отглеждат в района Тендо Сити. На изложението бяха представени едва три кутии от тях.

Усилията на фермерите бяха възнаградени. Първата партия от 500 грама „Сато Нишики“ бе продадена за внушителните 9,7 хил. долара.

Високата цена на този плод се дължи на технологията на отглеждането му. Черешовите дървета растат в специални саксии. От юни до началото на октомври те се поставят в хладилник, а след това се пренасят в оранжерия. Именно там през деня се развиват при температура около 25 градуса, а през нощта – при около 13 градуса.

Организаторите на търга отбелязват, че миналата година „първата партия“ „Сато Нишики“ се е продала „само“ за 500 000 йени.

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Как фермер направи сушилня от рамката на прозорец

Шест култури, от които може да направите чипс

Съвременна технология за култивиране на беладона