Умъртвяването на овцете и козите в боляровското село Шарково ще продължи, което се наложи заради случаи на чума в района. Това стана ясно след среща на земеделският министър Румен Порожанов с метни животнодвъди. Пред тях той заяви, че се търсят варианти обещетенията за умъртвените животни да са адекватни на загубите, съобщи БНР. 
 
 
Министърът, който беше изпратен спешно с нареждане на премиера Борисов в  засегнатите от чумата села,  обеща на животновъдите от община Болярово, че ще могат да имат избор дали да получат парични обезщетения за избитите животни или да им бъдат докарани овце и кози, за да могат да възстановят стадата си.  Хората обаче настояват единствено за по-висок размер на обезщетенията, тъй като според тях е възможно да им бъдат докарани нискокачествени животни.
 
По-рано през деня евтаназирането в Шарково беше спряно, тъй като протестиращи и представители на неправителствени организации и политически движения не допуснаха ветеринарите в стопанските постройки.
 
За момент се стигна до напрежение между протестиращите и полицията. Ветеринарите изчакват ситуацията да се успокои, за да възстановят работата си. В селото са унищожени около 1200 животни като предстои умъртвяването на още около 300. През следващите дни ще бъде извършена пълна дезинфекция на помещенията, в които са били животните. Строги мерки се спазват при влизане и излизане в селото. В сила е и забраната за търговия с мляко и месо от общините Елхово и Болярово като мярка за неразпространението на болестта чума по дребните преживни животни