Технологии за създаване на насаждения от семкови овощни видове. Резитба за плододаване при ябълка и круша” е темата на семинар с демонстрация, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) - Монтана и Институт по земеделие -  Кюстендил, който ще се състои в овощна градина в Монтанско.

Гласувайте: Планирате ли да използвате по-малко химически торове тази година?

Събитието ще се проведе на 8 април, петък, от 10:00 часа и ще започне с информационен семинар в град Монтана, бул. „Трети март“ 74, ет. 6, залата на ОД на ДФ „Земеделие“. Демонстрацията на терен ще бъде в овощната градина на земеделския стопанин Енгелс Ангелов в село Гаврил Геново, общ. Георги Дамяново, обл. Монтана.

Участниците ще се запознаят с основните моменти при създаването на семкови овощни видове. Ще бъдат дискутирани въпроси при създаване и отглеждане на ябълки и круши до период на плододаване. Демонстрацията ще представи основните принципи на резитба за плододаване при ябълка и круша, както и основни формировки на короната при този вид култури, изпитани и доказани у нас.

Във втората част на семинара присъстващите ще бъдат запознати с възможностите за подпомагане на младите фермери по подмярка 6.1 „Създаване на стопанства на млади фермери“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Програма и покана за събитието може да видите тук.