Отчуждават селскостопански имоти успоредни на участък от международния път Е 79 с дължина 27,717 км. Причина за това е започналата вече модернизация на трасето между Видин и Ботевград.

Какъв е размерът на рентите в различните области на страната?

Докато строителството в област Враца вече тече, то във Видин сега започват отчуждителните процедури. Става дума за земеделски имоти в общините Макреш, Димово и Ружинци. Те са определени съгласно одобрения подробен устройствен план - парцеларен план за трасето. Процедурата стартира с решение на Министерски съвет.

Нивите се намират в землището на село Вълчек, община Макреш, землищата на град Димово, селата Костичовци, Бела, Дълго поле, Орешец, Скомля и Медовница в община Димово, както и в землището на село Ружинци, община Ружинци.

”Средствата за обезщетяване на собствениците са за сметка на Агенция „Пътна инфраструктура“, уточниха от Областна администрация – Видин.

Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождението на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс. Срокът изтича в средата на месец август.