Иновации и иновативни технологии в зеленчукопроизводството“ е темата на информационния семинар с демонстрация в зеленчуково стопанство, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис - Монтана) и Аграрен университет – Пловдив.

Намаляват зеленчуковите площи на открито у нас

На 24 юни (четвъртък) от 10:00 часа в залата на областната дирекция на Държавен фонд "Земеделие“ - Монтана (бул. „Трети март“ 74, ет. 6) ще започне теоретичната част на събитието. Демонстрацията на място ще бъде проведена в земенчуковото стопанство на Василена Лазарова в село Долно Белотинци.

„Участниците в семинара ще се запознаят с новостите и иновативните технологии в зеленчукопроизводството, включително при прибирането и окачествяването на зеленчуковата продукция”, съобщават организаторите.

Ще се проведе и демонстрация на начини и методи за преценка състоянието на зеленчукови насаждения с домати, краставици и пипер - оранжерийно и открито производство.

Освен необходимите грижи за успешно отглеждане на зеленчуковите култури ще бъде обърнато внимание и на възможностите за подпомагане по мерките от ПРСР 2014 - 2020 г. на земеделските стопани, отглеждащи зеленчуци.

Участието в информационния семинар е безплатно и е без предварителна регистрация. Програма и покана на събитието може да видите тук.