Редовно на пазара излизат нови продукти, които са предназначени да облекчават и оптимизират работата на фермерите по света, пише farmindustrynews.com.

Калибрирайте NDVI снимки в крачка

Спектралните NDVI снимки от сателити и дронове, които се използват масово от консултантите по посевите и селскостопанските производители, са ценни. Различните условия на осветеност обаче може да бъдат проблем.


Източник: sentera.com

Например една NDVI снимка може да изглежда различно в облачно време, отколкото на слънце.

Sentera наскоро пусна специален сензор Incident Light Sensor за дронове. Чрез калибриране на NDVI светлината, той предлага на потребителя по-точен начин за заснемане на един и същ обект в дългосрочен план.

Нова порция: Мобилни приложения за фермери

Новият сензор коригира осветлението при най-общите отклонения, като се съобразява с облачността, интензивността на слънчевата светлина, периода от време между полетите и позицията на сензора.

Става дума за малък сензор, който се поставя на върха на дрона, за да измерва светлината.

Измерете плътността на почвата

Innoquest, производител на сензори и измервателни инструменти, предлага нов интересен продукт - Digital SpotOn Soil Compaction Meter.



Източник: innoquest.inc

Измервателният уред е проектиран за фермери и агрономи. Той автоматично показва максималната стойност на плътност. Диапазонът на устройството е от 0 до 826 PSI.

Вкарвате сондата в земята и щом я извадите, на екрана е изписана стойността. Системата е точна до 15 PSI. Сондата е дълга 30 инча, като на всеки 4 инча има маркер с цел облекчаване на замерването в дълбочина.

Вземете си хващач за вашето АТВ/ЮТВ

Kolpin, отдел на Polaris, представя Rhino Grip Pro. Хващачът може да носи до 22,6 кг и е проектиран да хваща различни предмети от въдици до оръжия, арбалети, брадви и др.



Източник: kolpin.com

Изработен е от високоякостен алуминий със защитно покритие от гума. Ъгълът и ротацията на хващача може да бъдат регулирани без необходимост от използване на други инструменти.

Калибратор на пръскачка

Innoquest предлага и друг полезен инструмент за фермери - SpotOn Sprayer Calibrator. Наскоро той получи сертификат от Федералния изследователски център за култивирани растения към Института Юлиус Кун в Германия.



Източник: innoquest.inc

Калибраторът се захранва с батерия и може да определи дебита за хербициди, инсектициди и течни торове. Системата се предлага в два модела - SC-1 (за хербициди и инсектициди) и SC-4 (за течни торове и разпръсквателни дюзи).

Интегриране на софтуера на дрон с нов инструмент

В DroneDeploy не са стояли без работа. Наскоро те анонсираха софтеур, който се интегрира с agX. Това означава, че потребителите на agX може да споделят информация за очертанията на земеделската земя с цел по-лесно планиране на полета на дрона.



Източник: dronedeploy.com

След време двете компании планират да интегрират допълнително продуктите си, за да може да се споделят и снимки.


Органичен тор за стимулиране на растежа

SoilBiotics пуснаха на пазара Organic Blend 5-0-0. Това е патентована смес на SoilBiotics Organic Growth System и се използва за биологично земеделие.



Източник: soilbiotics.com

Продуктът е източник на азот и е предназначен и за конвенционалното земеделие. Може да се използва с тор за начална фаза или като подхранване след поникване.

При конвенционалното земеделие може да се използва като част от програмата за справяне с плевелите.

Ключови предимства на продукта са, че не се изпарява и не извежда нитратите или нитритите от почвата. Не съдържа сол, подобно на други източници на азот. Работи дори при ниски и високи температури. Гарантира бързо озеленяване.