Най-голямата покривна ферма в света се простра на близо два акра покривно пространство и се захранва изцяло от възобновяеми енергийни източници, съобщи Грийн Тек. Тя произвежда близо 10 милиона едногодишни растения без никакви пестициди – в това число листни зеленчуци и билки. 
 
Оранжерията е оборудвана с климатична инсталация, която прави възможно да се култивира вкусна, питателна храна през цялата година, въпреки свирепата зима на Чикаго с нейните обилни снеговалежи. Фермата ще предоставя на местните търговци на дребно и ресторанти „изцяло местна продукция“, която ще се доставя в деня на брането.
 
Продукцията ще се предлага и в редица локални вериги магазини. Наред с това компанията си партнира с редица местни социални програми.
 
“Горди сме да стъпим и в Чикаго, който в момента, може би, е най-вълнуващият град за кулинарен иновации, зелено развитие и градско земеделие“, каза основателят на Gotham Greens и негов главен изпълнителен директор – Вирай Пури. Той споделя, че е израснал именно в Чикаго.
 
Фермата разчита изцяло на възобновяема енергия за своите 10 милиона растения всяка година. Екип от 50 работници поддържа територията. Там всички зеленчуци и билки се отглеждат без пестициди, използвайки методите на устойчивото земеделие.
 
Парниковата среда с контролиран климат разчита на високотехнологично оборудване, за да отглежда 30 пъти повече от традиционен селскостопански двор със същия размер – добра новина за всички гладни хора в Чикаго.