44-годишен мъж е обвинен, че е присвоил пари от продажбата на земеделски земи в Пловдивско, съобщават от Районната прокуратура в Пловдив.

Съдебно дело: Обвиняват кмет за присвояване на земеделски земи

Преди години обвиняемият е наел офиси в селата Ръжево Конаре и Калояново, като е играел ролята на представител на дружество за търговия със земеделска земя. 

През 2015 г. възрастна жена от село Ръжево Конаре решила да продаде наследствените си ниви. Свързала се с мошеника и го упълномощила да действа вместо нея. Той така и направил, но жената така и не си получила парите в размер на 8 638 лв.

Две години по-късно от измамника се опарили още двама жители на същото пловдивско село, които искали да се откажат от наследствените си земеделски имоти. Те се съгласили да подпишат документ, с който всъщност го упълномощили да продаде техните ниви и оризища. 

След време те случайно разбират за сделката, но измамникът не им връща нито земите, нито парите – 24 039 лв. 

Одисеята обаче продължава през април 2018 г., когато друг собственик на земеделска земя се свързал с хитреца и поискал да продаде нивите си. Той се е разминал само с разход от 405 лв. за справки. По-късно обвиняемият обяснил, че сделка за нивите не била изповядана. Въпреки че обещавал да върне парите, това така и не се е случило.

По делото са извършени експертизи, разпитани са свидетели, приложени са документи. Предстои насрочване на дата за делото.