Уникални резултати от добив на царевица, в сезона на една от най-тежките суши у нас, отчете ФЕРМЕР 2000 на свои площи близо до Русе.

 

Блок с царевица от хибридни семена на представяната от Фермер 2000 фирма OSEVA даде добив от рекордните 1800 кг.дка.

 

" Тези изключително високи резултати са постигнати с прилагането на определено технологично решение, което включва най-добрия избор на хибриди, торове, препарати, напоителни системи и най-надеждната земеделска техника с марката Massey Ferguson.", заяви пред Фермер.БГ Димана Страхинова, Изпълнителен Директор на Фермер 2000 АД.

 

За пореден път фирмата организира мащабна полева презентация в района на Русе, където събра над 100 фермери от цялата страна на отворен ден на полето, за демонстриране на широка гама продукти и технологии, както и високопроизводителни машини в реални работни условия.

 

Партньори в това мащабно мероприятия бяха водещи фирми в дистрибуцията на семена, както и производител на поливни системи от Израел.


Специален гост на събитието беше посланикът на Израел г-н Шаул Камиса – Раз, който се запозна с модерните технологии и машини, които се използуват от българските фермери за повишаване на производителността, добивите и качеството на продукцията.

 

Гостите на събитието бяха подробно запознати с предлаганите от Фермер хидбриди царевица по време на обиколката на полето от 140 дка, което е засято с над 20 хибрида царевица с ФАО от 200 до 650, което е и един от пилотните проекти за капково напояване на Израелската фирма в България. По време на обиколката бяха представени над 16 хибрида царевица на Институт ПКБ Агроекономик от Сърбия и на Чешката фирма OSEVA, на които Фермер 2000 е изключителен представител за България вече трета година, както за семена царевица така и за семена пшеница. Бяха сравнени кочаните от едни и същи хибриди царевица при поливни и неполивни условия.

 

Гледката беше повече от внушителна. Фермерите коментираха по между си, че разликата между поливната и неполивна царевица е минимум 400лв/дка в полза на поливната и някой от тях се заканиха, че за следващата година ще вземат необходимите мерки и ще се възползват от технологията, която виждат днес. Разбира се тази разлика от 400лв/дка е сбор от много неща – както правилно подбрани семена, така и правилната технология за тяхното отглеждане /машини, торове, напояване и препарати за растителна защита/. Тук на помощ по време на обиколката на полето бяха партньорите на събитието, специалистите от BASF, които представиха както продуктите, които са използвани на това поле, така и полезни продукти за предстоящата есенна кампания.

 

Същото направиха и експертите от КВС Агро България по отношение на торовете. Динамично по време на обиколката Израелската фирма изясняваше детайли от системата за капково напояване и възможностите за контрол, информация и оптимизиране на процеса. Цялото събитие нямаше как да се проведе без машините предлагани от Фермер 2000, довели до този впечатляващ резултат, и които са решаваща част от технологията за отглеждане на земеделските култури.


Първо бе демонстрирана жътва на слънчоглед, като беше представен новият все още за България комбайн МF 9530 Fortia. Този комбайн предлага голяма мощност и въртящ момент с изключителна икономия на гориво, които се гарантират от двигателя с мощност от 390 к.с.


След това беше демонстрирана мобилната система за съхранение на зърно произведена от Аржентинската фирма Richiger на поле с ожъната пшеница непосредствено до полето със слънчоглед. Фермерите бяха чували за тази система, но повечето от тях бяха изключително впечатлени когато на живо видяха, пипнаха и най-вече като се убедиха в ефективноста от системата. Бяха демонстрирани серия почвообработващи машини с доказани технически качества на българския пазар – Farmet, Galucho, Agrolux, разбира се с новите серии трактори Massey Ferguson предлагани от Фермер 2000, както на стърнище така и на слънчогледище. Беше направено и пръскане на стърнище с тотален хербицид от самоходната пръскачка Miller, с която Фермер 2000 промени стандарта на българският пазар за височина и производителност при пръскане, още тази пролет.

 

[news]


Фермерите се забавляваха и видимо бяха доволни, тъй като в рамките на няколко часа Фермер 2000 им предостави полезна информация и възможности, като им показа пътя към успеха в трудните климатични условия. Фермер 2000 ще продължи да организира подобни демонстрации, на които ще предлага на фермерите точните технологични решения комбинация от напоителни системи и най-икономична и надеждна техника, което е вярната формула за постигане на максимални печалби дори и от малките полета.
 

 

 

царевица Осева ( Oseva )

 

царевица - суша - рекордни добиви

© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!