На Коледа гръцката Църква обяви, че ще раздаде от своите земеделски земи на всеки, който желае да ги обработва.

 

Църквата ще протегне ръка на всички, които желаят да извършват земеделска дейност, предлагайки им земя и възможност да станат фермери, обеща в коледното си послание църковният глава на Гърция - Архиепископ Йероним.

 

Архиепископът иска от държавата за разреши използването на имуществото на Църквата в полза на народа и предоставя имотите си на тези, които искат да обработват земята или да се занимават с животновъдство. 2013 бе обявена за Година на общочовешката солидарност от Вселенския Патриарх Вартоломей, който в Рождественското си послание говори за икономическата криза, алчността, бедността и нуждата от подкрепа на хората в неравностойно положение.

 

"Който желае да работи гръцката земя, допринасяйки за благоденствието на страната и за развитието на съвременните износни селскостопански и животновъдни продукти, нека знае, че и малкото останала земя на Църквата ще бъде на негово разположение", отбеляза гръцкият църковен глава.

 

Същевременно Атинската Архиепископия организира коледен обяд за 1500 социално слаби граждани в Пиреос и Софоклеус. В празнична атмосфера гражданите, които се сблъскват с огромни трудности, седнаха на празничната трапеза, включваща пуйка с картофи, безалкохолни напитки, плодове и традиционни коледни сладкиши.

 

 

Икономическата конкуренция се изостря в световен мащаб и преследването на бърза печалба се представя като главна цел. Печалните последствия от свръхконцентрацията на богатство в ръцете на малцина и на икономическата нищета на големи маси от хора се пренебрегват. Този дисбаланс, който се представя в цял свят като икономическа криза, на практика е последица от моралната криза на хората, посочи в Рождественското си послание Вселенският Патриарх Вартоломей. Любовта и мирът са характерни черти на учениците и апостолите на Бог и на всеки християнин. Затова призоваваме всички през тази Година на общочовешката солидарност да положим съзнателни усилия като хора и народи, за смекчаването на нечовешките последствия от големите неравенства, и за признаването от всички на правото на по-слабите да се радват на най-необходимите за живота на човека блага", подчерта още  Вселенският Патриарх.


 

© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!