Европейската Федерация по животновъдство (ЕААР) предлага стипендии за младите учени, като годишно те се дават на 20 студенти. Това стана ясно на срещата в аграрното министерство с Андреа Росати, генерален секретар на ЕААР.

Кравеферма без роботи няма бъдеще

Българските млади учени също могат да кандидатстват, а самият Росати призова ръководителите на институтите към Селскостопанската академия (ССА) да насърчат участието им.

Крайният срок за подаване на документи е 5 март. Информацията за кандидатстването е публикувана на сайта на ЕААР .

На срещата стана ясно, че Федерацията дава възможност и за участие в европейската мрежа по животновъдство. В нея всеки може лесно да си създаде собствена мрежа от контакти.

Месодайно говедовъдство: Имаме предимство от близостта до арабския свят

По време на годишните срещи се провеждат няколко събития специално за младите хора. Във федерацията има Клуб на младите учени, в който членуват повече от 200 човека от цяла Европа, поясни Росати. 

Освен стипендиите и Клуба на младите учени Федерацията предлага и обмен на млади учени между различните институти в цяла Европа.

На въпрос от ССА дали това сътрудничеството предполага и участие на научните институти в европейски проекти със съвместно финансиране по Програма „Хоризонт 2020”, Андреа Росати отговори, че в момента Федерацията има осем проекта и оказва помощ в процеса на кандидатстване.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

За животновъдите: По-високи ставки и по-малко мляко за доказване

Ку-треска в Етрополе: Има ли заразени животни?

Тръгва кампания: Познавате ли промените във ветеринарния закон?