Мирослав Найденов намери място в челната тройка на най-одобряваните министри у нас, сочи национално представително проучване на обществено-политическите нагласи, проведено от Националния център за изучаване на общественото мнение.

Гражданите са анкетирани в периода от 3 -10 ноември, а Найденов е втори по рейтинг след Цветан Цветанов.  МВР шефът е събрал 54% от одобрението на народа, а Мирослав Найденов се окичи с 53 на сто от доверието. И докато всички останали министри се търкалят по стълбицата на процентите в низходящ ред, то отговорникът за контрола на храните продължава да набира скорост.

Постоянните пиар кампании на министъра за контрола върху храните и фотосесиите му край щандовете, формираха много добро мнение за него, основно в очите на градското население, което всъщност е таргет групата в това представително проучване. В същия момент рейтингът на Мирослав Найденов главоломно пада сред фермерите. Миналата седмица в медийното пространство се заговори от браншови организации за разделяне на МЗХ в две министерства – едното да бъде за храни, а другото на земеделските проблеми. Искането е заради това, че вниманието на министъра е насочено основно към храните.

Проблемите в ДФЗ, директните плащания, огромният бюджет на бъдещата агенция по храните, по-малкото пари за животновъдство са все теми, които  бяха неглижирани. Общественото внимание беше отвлечено  към нарушената рецепта на стандарта „Стара планина“, вложеното растителното масло в млечните продукти, въвеждането на девет препоръчителни стандарта, които се оказаха доста вкусни теми за трупане на рейтинг.



© 2010 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!