Важен приоритет в дейността на Министерство на земеделието и храните е изготвяне на Стратегия за напояването в България. Това каза министърът на земеделието и храните Кирил Вътев по време на среща с регионалния директор за устойчиво развитие в региона на Европа и Централна Азия на Световната банка  д-р Самeх Нагиб Уаба, съобщиха от пресофиса на аграрното министерство. 

Хидромелиорациите са изключително важна част за развитие на земеделието, подчерта министър Вътев и посочи, че е нужно изготвянето на Национална стратегия за напояването, която да включва по-ефективното използване на водата.

Д-р Уаба посочи, че срещата е повод да се поднови диалога между Световната банка и аграрното министерство, които могат да работят заедно. Той информира министър Вътев, че Световната банка работи с над 190 страни и има действащи активни проекти за модернизиране на напоителни системи, намаляване на водните загуби и кръгово използване на водните ресурси.

На срещата участва и постоянният представител на Световната банка за Република България, Чешката Република и Словашката република Лесе Мелгард.