Министърът на земеделието Кирил Вътев откри научната конференция „Аграрната наука в аграрната практика“, която е част от наситената програма на стартиралото във вторник изложение АГРА 2024.  

Четете ще: В България няма да се оставя земеделска земя под угар през 2024 г.


„Конференцията е добро начало по пътя на постоянната връзка между земеделската практика и аграрната наука. Искрено се надявам, че България може да бъде мост на науката и практиката, на ноу-хау трансфера в земеделието не само между Турция и Западните Балкани, а и въобще между Азия и Европа“, каза министър Вътев. 

Той припомни, че страната ни се намира на ключово място, „имаме огромен научен потенциал, както и природни дадености – биоразнообразие, почвено разнообразие, както и страхотни традиции в земеделието“. Министърът е убеден, че от всеки един от нас зависи да заработим в ефективни, приятелски и коректни отношения с нашите съседи и с приятели от по-далечни страни.

България може да бъде център за високо развита аграрна наука, която да даде възможност и на българското земеделие да отиде на онези нива, за които има исторически данни, природен капацитет и огромен човешки потенциал“, категоричен е Кирил Вътев, който пожела успех на участниците в конференцията.