Кравата Пенка, която миналата година стана медийна звезди, роди първата си рожба. Това се е случило в утрото на съботния ден, съобщи нейният собственик Иван Харалампиев от село Мазарачево за bTV.

Съдбата на кравата Пенка трогна над 15 000 души

Новороденото е в отлично здраве. Животновъдът го е регистрирал още същия ден, за да си няма неприятности с институциите, както се случи преди година. Тогава майка му Пенка избяга в Сърбия, беше арестувана и осъдена на смърт.

Благодарение на широкия отзвук в медиите и намесата на звезди от шоубизнеса, кравата беше помилвана. Най-голям обаче бе приносът на евродепутата Джон Флак, чието име телето гордо носи. Британецът още не знае, но стопанинът се надява той да научи чрез медиите.

снимка: Интернет

Днес Пенка и нейното теле живеят на чист кюстендилски въздух, но се оказва, че проблемите на техния стопанин не са свършили. Той иска да направи ранчо, като наеме държавен имот, който е на 200 м под него.

„Държавният обор обаче е завладян незаконно от един съсед. Разтурил е овчарника и се е нанесъл незаконно. Вече 20 години живее в обора. И преправя всички документи с цел да бъде облагодетелстван. Сезирал съм Областна дирекция, прокуратура. Подал съм молба и чакам решение“, жалва се животновъдът.

Интересното е, че кравата Пенка продължава да буди интереса на чужденците. По думите на Харалампиев често пристигат картички и дарения. Напълно непознати хора настояват да помагат на животното. Дори се очаква едно германско семейство да им гостува това лято.