Абсолютно всичко по закон и по регламент е изпълнено и този протест е срещу българското и европейското законодателство.

Четете още: Как да кандидатствате за наградите на Agri Summit & Awards 2024? (видео инструкции)

 

Това каза в четвъртък министърът на земеделието Кирил Вътев в Парламента във връзка с протеста на животновъди оранжерийни производители пред Министерството на земеделието и храните, предаде БТА. 

Исканията на протестиращите не са основателни и всъщност ние сме изпълнили доста над техните искания с тази допълнителна помощ за енергийни разходи, която сме внесли за нотификация вчера или онзи ден“, коментира земеделският министър.

От думите му става ясно, че е изплатено всичко, което се полага по закон. Има една помощ за дребни преживни животни, която ще се изплати до понеделник.

Кирил Вътев: С другите четири погранични страни – Полша, Унгария, Словакия и Румъния, направихме разговор на последната среща в Брюксел, че ще настояваме за 2024 г. да има отново помощ за войната в Украйна.

Относно призива на протестиращите да си подаде оставката, той коментира, че това не е лицето на българското земеделие и животновъдство. „Тези, които са на пазара, които успяват на пазара, не са тук. Освен това, ако разгледате по-отблизо кадрите, ще видите, че има лица на хора, които нямат нищо общо със земеделието“, заяви аграрният министър.