Около 2000 декара жито, треви и гора горяха в Хасковска област при три отделни пожара. Най-големият е бил между селата Тънково и Върбово, където огнената стихия е превзела 1000 дка площи, предимно в нивите около шосето, се вижда от кадри на Нова телевизия.

Огън погълна 20 овце

Следобедът на 21 юли пожарът тръгва от житен блок. По първоначални данни причината е земеделска техника, която се удря в камък.

Заради силният вятър огънят прехвърлил шосето и обхванал още няколко ниви, след което достигнал широколистната гора.

Огнеборци и доброволци са участвали в потушаването на огнената стихия. Няма пострадали. Предстои описване на щетите, но в земеделските площи те са видимо големи.

Пламнали са и стърнища в района на община Харманли. Пожар горял и близо до община Димитровград на територията на област Стара Загора, съобщават местните власти.

Комбайн се е възпламенил и в пшенична нива в землището на монтанското село Расово. Опожарени са 24 дка жито и значителна част от комбайна. Като причина се посочва техническа неизправност в хедера на машината.

В опасна близост до къщите на благоевградски квартал на 21 юли пожар възникнал в ожъната нива. Заради сухото и ветровито време огънят се разраснал бързо върху няколко декара земя. Според огнеборците вероятна причина за инцидента е запалила се слама, която не е била изнесена от ожънатата нива.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Неизправен трактор подпали 700 дка пшеница

Кози и птици горяха при пожар

Пожарите в нивите тръгват все от човешки грешки