Извънредният и пълномощен посланик на Република Казахстан Темиртай Избастин ще посети на 19 май Добруджа. В рамките на визитата гостът ще разгледа млекодайна ферма в добричкото село Овчарово.

Минималният ръст в цената на млякото не компенсира скъпите фуражи

В производствената база на Недко Митев се отглеждат над 7000 крави. Те се изхранват с фураж, произведен в стопанството, в което се обработват 60 000 дка земя. Крайният резултат в иновативната ферма е производство на млечни и месни продукти. 

Визитата в добруджанската кравеферма е финалната част от посещението на посланик Избастин в община Добричка, което се осъществява по покана на кмета Соня Георгиева. Гостът ще бъде придружен от Милен Райков – почетен консул на Република Казахстан във Варна.

„Отправих своята покана за гостуването на Н.Пр. г-н Темиртай Избастин, водена от желанието да установим ползотворен диалог и да положим началото на сътрудничество, което да се развива в годините“, заяви кметът Георгиева. В 10,30 ч. ще започне официалната визита, а половин час по-късно е насрочена среща на делегацията с представители на земеделския сектор и на бизнеса на територията община Добричка. По-късно гостите ще се отправят към кравефермата в село Овчарово, създадена през 1993 г.