Актуалните практики в борбата с един от най-големите врагове на пчеларя – вароатозата, ще бъдат представени в тематичен онлайн семинар, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) - Териториални областни офиси Tърговище и Хасково и Селскостопанска академия - Институт по животновъдни науки – Костинброд.

Колко загубиха пчеларите в кризата?

Събитието ще се проведе на 7 декември (понеделник) от 10:30 часа. Участието е безплатно и изисква предварителна регистрация.

„Участниците ще получат информация за новости в борбата срещу болестта вароатоза по пчелите, значението на пролетното третиране срещу вароатозата при пчелите и някои основни елементи на професионалното отглеждане на пчелни семейства”, обещават организаторите.

Лекторна семинара ще е доц. д-р Пламен Христов, Институт по животновъдни науки – Костинброд, а в програмата е предвидена и дискусионна част, в която ще можете да получите отговори на въпросите си.

Ето какво ви е нужно, за да се присъедините:

Линк за регистрация: https://forms.gle/Q7a1Rn7csdq5wDcj8
Линк за достъп: https://zoom.us/j/93669926420
ID за семинара: 936 6992 6420

За допълнителна информация и въпроси можете са се свържете с експертите, посочени в новината за събитието на сайта на НССЗ.