Тази есен е времето за икономическо възстановяване и възвръщане на социалните активности. Именно това е една от мисиите на животното изложение, което всяка година се провежда в Клермон Феран, Франция.

Предприемач инвестира в месодайно животновъдство

От 5 до 8 октомври 2021 г. изложението кани специалисти и любители на животновъдството на своето 30-то издание, което предвижда богата, интересна и забавна програма. Ето и някои от новостите, които да очаквате:


- Sommet de l'Elevage ще посреща гости цели 4 дни;
- Откриване на нова постоянна изложбена зала от 10 000 m²;
- Ново дигитално шоу.


Всяка година в Клермон Феран си правят среща над 1500 изложители и 88 000 посетители – животновъди и професионалисти в бранша. Над 2000 животни с висока развъдна стойност участват в изложбената и състезателна програма. Тази година обаче очакванията са изложението да посрещне повече от 100 000 животновъди от Европа и света с нова палата от 20 000 m² обща част, заедно с  дигитален достъп до информация за всички участници и събития от програмата на мероприятието.

Акцентите от програмата ще бъдат няколко:

- Национални шампионати за породите Aubrac и Simmental;
- VIP посрещане за международни експерти от цял свят - среща на високо ниво;
- Международно състезание в говедовъдството;
- Състезание Sommets d'Or, което ще награди най-добрите технически иновации в селското стопанство.

Юбилейното издание е също синоним на цифровизацията. Уеб платформа, придружена от ново мобилно приложение, ще помогне за оптимизиране на подготовката на мероприятието; ще свърже посетители и изложители през цялата година; ще предостави актуална информация на участниците (програма, места за настаняване, информация за конференции, състезания и др.).